Funcionament

Consulta aquí tots els dubtes que poden sorgir per a venir a fer la travessa

Funcionament

QUÈ ÉS?

Carlit 50 Estanys és una travessa autoguiada d’alta muntanya, que es pot fer bé sense guia, en la que et facilitem la reserva als allotjaments i tota la informació i serveis necessaris per a caminar amb seguretat i comoditat.

QUAN ES POT FER LA TRAVESSA?

El període de funcionament de la travessa és la temporada d’estiu, de juny a setembre, tot i que les dates són flexibles en funció de la presència de neu a la muntanya i del calendari dels allotjaments.

ALLOTJAMENTS

Els allotjaments al llarg de la travessa són refugis de muntanya i un alberg. Si abans o després de caminar voleu descansar en un poblet, us podeu allotjar en establiments del tipus gîte d’étape o hostals.

PAQUET DE BENVINGUDA

Deu dies abans de començar, enviarem a l’adreça del responsable del grup els paquets de benvinguda, que inclouen:

 • Mapa topogràfic 1:50.000 de l’IGN francès
 • Llibre de ruta detallat en format digital
 • Samarreta tècnica exclusiva Carlit 50 Estanys
 • Cinta de cap Carlit 50 Estanys
 • Targeta de pas per a segellar als allotjaments
 • Track de GPS
 • Altres petits obsequis
SENYALITZACIÓ DE LA RUTA

Tota la travessa està senyalitzada sobre el terreny. En les explicacions de cada etapa que us entreguem hi ha especificats els colors de la senyalització existent, que no són sempre els mateixos.

NO DISPOSO DE 5 DIES. LA TRAVESSA ES POT ESCURÇAR?

La travessa consisteix en un cercle de 4 etapes, i un 5è dia per a pujar al Carlit. Es pot fer només el cercle, que fins i tot es podria escurçar. Escriu-nos i parlem de les diferents possibilitats.

TINC MOLT DIES PER A CAMINAR. HO PODEM ALLARGAR?

El cercle de 4 etapes es pot allargar dues etapes més així que, afegint-hi el Carlit, queda una travessa de set jornades, fins i tot allargables. Escriu-nos i parlem de les diferents possibilitats.

Serveis complementaris

ASSEGURANÇA D’ACCIDENTS DE MUNTANYA
 • És obligatori tenir una assegurança contractada. Si ja ets federat, i la teva assegurança cobreix l’àrea per on es desenvolupa aquest itinerari, ja ho tens resolt. Així, caldrà que, al reservar, cliquis indicant que no necessites assegurança, sota la teva responsabilitat.
 • El preu de l’assegurança que t’oferim és de 3,00 €/dia, i cobreix el rescat i trasllat en cas d’accident, assistència sanitària durant un any, així com altres possibles despeses.
TRANSPORT D’EQUIPATGES

Aquesta travessa no permet el transport d’equipatges perquè la majoria d’allotjaments queden molt lluny de qualsevol accés amb cotxe.

 

PREFEREIXES CAMINAR AMB UN GUIA DE MUNTANYA?
 • Si per al teu grup vols els serveis d’un guia de muntanya, que us aporti seguretat i coneixements, només ens l’has de demanar.
 • Si et vols unir a un grup obert guiat i conèixer gent nova amb un guia titulat, demana’ns les dates organitzades i t’hi farem un lloc.

Tipologies d’excursionistes

CAMINAR AMB NENS

La canalla tenen preus més econòmics. Fes-nos la consulta i et farem un pressupost.

TRAIL RUNNERS

Si vols fer la travessa corrent, en poques etapes o fins i tot sense pernoctar, inscriu-te! També podràs fitxar la targeta de pas als diferents punts de pas, i ens podràs fer arribar el teu track a l’acabar. Formaràs part de la classificació anual dels corredors d’aquesta travessa, i el més ràpid de l’any tindrà premi!

PREUS PER A GRUPS

Els grups de deu o més persones tenen un descompte del 5 % per participant.

HAS FET ALGUNA ALTRA DE LES RUTES A PAS D’ISARD?

Tens un 5 % de descompte a la reserva si ja has fet la travessa dels Refugis del Torb, el Tour del Canigó o la Del Pirineu al mar.

EXCURSIONISME AMB GOSSOS

Cal saber que la normativa de la Reserva de Fauna d’Orlu, que es creua en una part d’una etapa, prohibeix l’entrada de gossos.

Informació de servei

COM ARRIBAR EN COTXE A LA BULLOSA?

La carretera de La Bullosa a l’estiu es tanca de 7.00 h a 19.00 h i cal prendre un autobús, però amb la reserva a Carlit 50 Estanys podreu passar i arribar amb el cotxe fins al refugi.

COM ARRIBAR EN TRANSPORT PÚBLIC A LA BULLOSA?

Es pot arribar des de Barcelona a la Tour de Carol amb tren, i des d’aquí amb bus fins a Mont-Lluís i Formiguera. Des de Girona i Perpinyà també s’arriba, tant amb tren com en autobús. Demaneu-nos la informació que us calgui.

INFORMACIÓ METEOROLÒGICA