Del Pirineu al mar

Cinc etapes a peu uneixen l’encant de les valls d’alta muntanya amb la mar Mediterrània

Una ruta de Camprodon a Cotlliure amb espectaculars carenes, boscos i pobles amb encant

Des de la vall de Camprodon fins als penya-segats de la costa mediterrània, cinc etapes a peu uneixen les altes valls del Pirineu Oriental amb el mar. Ens acompanyarà una exuberant varietat de paisatges, des de l’alta muntanya fins als ecosistemes litorals, passant pels frondosos boscos del Vallespir, la Garrotxa i l’Empordà, a voltes pel vessant sud, i d’altres pel vessant nord. Tot un sector de Pirineu que acollí un punyent episodi de la nostra història: la Retirada republicana de l’any 1.939, que podrem reviure al llarg de la travessa creuant els seus punts de pas d’un cantó a l’altre de la serralada.

Distància

110,40 Km

Temps estimat

5 Jornades

Altitud mínima

0 metres

Altitud màxima

1.618 metres

Desnivell + acumulat

4.091 metres

Desnivell - acumulat

5.088 metres

Les etapes

Recorregut i perfil

La Travessa, de 112 km repartits en cinc jornades, uneix dos poblets amb encant situats en dos entorns oposats: des del Ripollès enmig de l’alta muntanya, fins a la costa Vermella entre penya-segats i carrers plens de llum i colors. Entremig, els corriols s’endinsen en boscos frondosos ben variats, i s’enfilen per carenes panoràmiques cap als dos vessants del Pirineu. La muntanya mitjana profunda ens espera, entre la vall de Camprodon, l’Alt Vallespir, l’Alta Garrotxa, l’Alt Empordà i el Rosselló. A gaudir-la!

1. Camprodon 2. Montfalgars 3. Santuari del Coral 4. Torres de Cabrenç 5. St. Llorenç de Cerdans 6. Roc de Frausa 7. Les Illes 8. El Portús 9. Coll de l’Ullat 10. Puig Neulós 11. Pic de Sallafort 12. Cotlliure

Funcionament

Del Pirineu al Mar és una travessa autoguiada, que tothom pot fer pel seu compte, en la que et facilitem la reserva als allotjaments i tota la informació i serveis necessaris per a caminar amb seguretat i comoditat. En aquest apartat te’n resolem tots els dubtes.

Allotjaments

Alguns indrets permeten escollir allotjament, entre un nivell bàsic, o un de més confortable. Seguidament podeu conèixer-los i escollir.

Entorn natural i cultural

L’abast territorial d’aquesta travessa constitueix, pel fet d’haver estat l’escenari principal de l’èxode republicà, un espai especialment adient per reviure el pas de la Retirada en els seus indrets més destacats. I tot plegat, enmig d’espais naturals protegits de primer ordre a banda i banda de la frontera, un rere l’altre.

Paquet de Benvinguda

10 dies abans de començar, enviarem a l’adreça del responsable del grup els paquets de benvinguda, que inclouen:
  • Dos mapes topogràfics de Mont Editorial
  • Un llibre descriptiu de la ruta en format digital
  • Una samarreta tècnica TugaWear exclusiva Del Pirineu al Mar
  • Una cinta de cap Lurbel amb visera
  • La targeta de pas per a segellar als allotjaments
  • Track de GPS
  • Una entrada pel Museu Memorial de l’Exili de La Jonquera
  • Altres petits obsequis.