Refugis del Torb

La gran travessa a peu entre Núria i el Canigó

Ruta integral del Pirineu oriental que recorre tots els seus cims, valls i racons més emblemàtics.

Itinerari d’alta muntanya que permet unir els dos indrets més emblemàtics del Pirineu oriental, amb els dos cims que els coronen: El Puigmal (2.910 m) i la Pica del Canigó (2.784 m). Entremig descobrirem valls i crestes de gran tradició excursionista, com les valls de Núria i Coma de Vaca, el circ d’Ulldeter, les Esquerdes de Rojà, el Pla Guillem, la Vall de Marialles, Mentet o Carançà. La travessa perfecta per a conèixer a fons els millors indrets de l’alt Pirineu mediterrani, tant pel seu vessant sud com nord, des dels boscos frondosos als cims més alts, i des dels pobles més aïllats a les valls més profundes. T’hi esperem!

Opció 1 – Torb Standard

Distància

78,7 Km

Temps estimat

5 Jornades

Altitud mínima

940 m

Altitud màxima

2.795 m

Desnivell + acumulat

4.514 m

Desnivell - acumulat

4.514 m

EtapesRefugisdelTorb

1. Núria 2. Ulldeter 3. Merialles 4. Mentet 5. Carança

Opció 2 – Torb Altitude

Distància

126,2 km

Temps estimat

7 Jornades

Altitud mínima

922 m

Altitud màxima

2.910 m

Desnivell + acumulat

7.557 m

Desnivell - acumulat

7.557 m

EtapesRefugisdelTorb

1.Núria 2.Bastiments 3.Ulldeter 4.Roca Colom 5.Merialles 6.Canigó 7.Pi 8.Pic de Tres Esteles 9.Mentet 10.Puig de Ribes Blanques 11.Ras de Carançà 12.Noucreus 13.Puigmal

Les etapes

Recorregut i perfil

Aquesta travessa proposa dues opcions: la Torb Standard és el cercle de 5 jornades entre la vall de Núria i el massís del Canigó, passant per Coma de Vaca, Ulldeter, Merialles, Mentet i Carançà. D’altra banda, la Torb Altitude proposa 7 dies i 7 cims, fent les etapes de la Torb Standard, però pujant cada dia un pic, i afegint-hi les ascencions als dos cims més emblemàtics del Pirineu Oriental: el Puigmal (2.910 m) i el Canigó (2.784 m).

Funcionament

Refugis del Torb és una travessa autoguiada, que tothom pot fer pel seu compte, en la que et facilitem la reserva als allotjaments i tota la informació i serveis necessaris per a caminar amb seguretat i comoditat. En aquest apartat te’n resolem tots els dubtes.

Allotjaments

Els allotjaments al llarg de la travessa són refugis de muntanya, albergs, hostals i una gîte d’étape. Si abans o després de caminar voleu descansar en un poblet, us podeu allotjar a Ribes de Freser o a Setcases, des d’on conèixer els pobles amb encant d’aquestes boniques valls pirinenques.

Entorn natural

La travessa Refugis del Torb transcorre per paratges d’un alt interès naturalístic, alguns dels quals disposen de diverses figures de protecció mediambiental, com dos Parcs Naturals i tres Reserves Naturals que creuarem al llarg de la ruta. Les característiques biogeogràfiques són prou homogènies amb les variants altitudinals i les diferències cara sud – cara nord. Si t’interessa, en aquest apartat hi aprofundim.

Marc històric i cultural

La travessa dels Refugis del Torb ofereix al participant un recorregut escenari d’episodis del nostre passat, d’una generosa història comuna tant des del punt de vista ramader, com religiós, com arquitectònic com literari. Un mateix país separat per una frontera arran del tractat dels Pirineus, amb grans monestirs d’elevada càrrega artística i arquitectònica en ambdós vessants de la muntanya.

Paquet de Benvinguda

10 dies abans de començar, enviarem a l’adreça del responsable del grup els paquets de benvinguda, que inclouen:
  • Reserva centralitzada a tots els allotjaments
  • Mitja pensió (sopar, dormir i esmorzar) amb pícnic opcional.
  • Mapa-llibret de l’Editorial Alpina 1:40.000 exclusiu Refugis del Torb
  • Tubular de coll exclusiu
  • Track de GPS
  • Targeta de pas per a segellar als allotjaments
  • Samarreta tècnica exclusiva Refugis del Torb
  • Possibilitat d’adquirir assegurança d’accidents
  • Atenció telefònica 24 h durant la ruta
  • El preu inclou totes les taxes turístiques