Funcionament

Consulta aquí tots els dubtes que poden sorgir per a venir a fer la travessa

Funcionament

QUÈ ÉS EL TORB?

El torb és el vent impetuós propi de la regió pirinenca, que aixeca i arremolina la neu, de manera que la visibilitat minva sensiblement, i la sensació de fred s’accentua exponencialment. És un fenomen bàsicament hivernal.

QUÈ ÉS LA TRAVESSA DELS REFUGIS DEL TORB?

Refugis del Torb és una travessa autoguiada d’alta i mitja muntanya, que es pot fer bé sense guia, en la que et facilitem la reserva als allotjaments i tota la informació i serveis necessaris per a caminar amb seguretat i comoditat.

QUÈ SÓN LES OPCIONS TORB STANDARD I TORB ALTITUDE?

Aquesta travessa proposa dues opcions: la Torb Standard és el cercle de 5 jornades entre la vall de Núria i el massís del Canigó, passant per Coma de Vaca, Ulldeter, Merialles, Mentet i Carançà. D’altra banda, la Torb Altitude proposa 7 dies i 7 cims, fent les etapes de la Torb Standard, però pujant cada dia un pic, i afegint-hi les ascencions als dos cims més emblemàtics del Pirineu Oriental: el Puigmal (2.910 m) i el Canigó (2.784 m).

HI HA ALTRES OPCIONS A PART D’AQUESTES DUES? OPCIONS PER A TOTS ELS GUSTOS!
 • Ganes de caminar encara més? La travessa es pot allargar afegint-hi variants, com la baixada a Les Conques entre Ulldeter i Merialles, el cercle del Puigmal dormint al refugi Corral Blanc (Planoles), o el cercle del Canigó dormint a Cortalets.
 • Disposes de pocs dies? Si només teniu dos o tres dies també tenim alguna bona proposta per a oferir-vos, dividint el cercle principal de la travessa entre dos. Demaneu-nos-les!
 • Prefereixes fer etapes més curtes? Algunes etapes permeten ser dividides entre dos, dormint en llocs com Coma de Vaca, Les Conques o Pi de Conflent. Demaneu-nos consell i ho organitzem. En podríem dir la Torb Slow.
 • Vacances després de caminar? Si després de la travessa voleu quedar-vos a reposar a la zona, us podem oferir allotjament a Ribes de Freser (Vall de Ribes – El Ripollès) o a Setcases (Vall de Camprodon – El Ripollès), des d’on hi ha grans possibilitats de turisme per la zona. Demaneu-nos consell!
DATES. QUAN ES POT FER LA TRAVESSA?

El període de funcionament de la travessa és la temporada d’estiu, de juny a octubre, tot i que les dates són flexibles en funció de la presència de neu a la muntanya i del calendari dels allotjaments.

ALLOTJAMENTS

Els allotjaments al llarg de la travessa són refugis de muntanya, albergs, hostals i una gîte d’étape. Si abans o després de caminar voleu descansar en un poblet, us podeu allotjar a Ribes de Freser o a Setcases, des d’on conèixer els pobles amb encant d’aquestes boniques valls pirinenques.

PAQUET DE BENVINGUDA

Deu dies abans de començar, enviarem a l’adreça del responsable del grup els paquets de benvinguda, que inclouen:

 • Mapa-llibret de l’Editorial Alpina 1:40.000 exclusiu Refugis del Torb
 • Tubular de coll exclusiu
 • Track de GPS
 • Targeta de pas per a segellar als allotjaments
 • Samarreta tècnica exclusiva Refugis del Torb
SENYALITZACIÓ DE LA RUTA

Tota la travessa està senyalitzada sobre el terreny. En les explicacions de cada etapa que us entreguem hi ha especificats els colors de la senyalització existent, que no són sempre els mateixos.

Serveis complementaris

ASSEGURANÇA D’ACCIDENTS DE MUNTANYA
 • És obligatori tenir una assegurança contractada. Si ja ets federat, i la teva assegurança cobreix l’àrea per on es desenvolupa aquest itinerari, ja ho tens resolt. Així, caldrà que, al reservar, cliquis indicant que no necessites assegurança, sota la teva responsabilitat.
 • El preu de l’assegurança que t’oferim és de 3,00 €/dia, i cobreix el rescat i trasllat en cas d’accident, assistència sanitària durant un any, així com altres possibles despeses.
TRANSPORT D’EQUIPATGES

Aquesta travessa no permet el transport d’equipatges perquè la majoria d’allotjaments queden molt lluny de qualsevol accés amb cotxe.

PREFEREIXES CAMINAR AMB UN GUIA DE MUNTANYA?
 • Si per al teu grup vols els serveis d’un guia de muntanya, que us aporti seguretat i coneixements, només ens l’has de demanar.
 • Si et vols unir a un grup obert guiat i conèixer gent nova amb un guia titulat, demana’ns les dates organitzades i t’hi farem un lloc.

Tipologies d’excursionistes

CAMINAR AMB NENS

La canalla tenen preus més econòmics. Fes-nos la consulta i et farem un pressupost.

TRAIL RUNNERS

Si vols fer la travessa corrent, en poques etapes o fins i tot sense pernoctar, escriu-nos o truca’ns i organitzarem la combinació d’allotjaments que més et convingui.

EXCURSIONISME AMB GOSSOS

Cal saber que la normativa de les Reserves Naturals Franceses prohibeix l’entrada de gossos, i al Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser hi han d’anar lligats.

Descomptes

PREUS PER A GRUPS

Els grups de deu o més persones tenen un descompte del 5 % per participant.

HAS FET ALGUNA ALTRA DE LES RUTES A PAS D’ISARD?

Tens un 5 % de descompte a la reserva si ja has fet la travessa dels Tour del CanigóCarlit 50 Estanys o la Del Pirineu al Mar.

Informació de servei

COM ARRIBAR EN COTXE AL PUNT D’INICI?

A la vall de Núria no hi arriba carretera, de manera que cal prendre el tren Cremallera a Ribes de Freser. Si no arribeu a temps d’agafar-lo, podeu dormir a Ribes i agafar-lo l’endemà a primera hora. L’altra opció és pujar a peu fins a Núria, fet que afegeix una jornada més a la travessa, però és realment recomanable per la bellesa i la història d’aquest camí antic.

COM ARRIBAR EN TRANSPORT PÚBLIC AL PUNT D’INICI?

Des de Barcelona es pot prendre la línea R3 en direcció a Puigcerdà, fins a Ribes de Freser i des d’allà, es pot pujar amb el tren Cremallera fins a Núria. Des d’A Pas d’Isard recomanem amb entusiasme aquesta opció, sense els problemes d’aparcar el cotxe i molt més sostenible.

INFORMACIÓ METEOROLÒGICA