Funcionament

Consulta aquí tots els dubtes que poden sorgir per a venir a fer la travessa

Funcionament

QUÈ ÉS?

El Tour del Canigó és una travessa autoguiada d’alta i mitja muntanya, que es pot fer bé sense guia, en la que et facilitem la reserva als allotjaments i tota la informació i serveis necessaris per a caminar amb seguretat i comoditat.

DATES. QUAN ES POT FER LA TRAVESSA?

El període de funcionament de la travessa és la temporada d’estiu i mitja tardor, de juny a octubre, tot i que les dates són flexibles en funció de la presència de neu a la muntanya i del calendari dels allotjaments.

ALLOTJAMENTS

Els allotjaments al llarg de la travessa són refugis de muntanya i una antiga construcció minera. Si abans o després de caminar voleu descansar en un poblet, us podeu allotjar en un hotel a Prats de Molló o a Vernet, pobles amb encant al peu del Canigó, tots dos amb accés a banys termals.

PAQUET DE BENVINGUDA

Deu dies abans de començar, enviarem a l’adreça del responsable del grup els paquets de benvinguda, que inclouen:

  • Mapa de l’Editorial Alpina 1:25.000 exlusiu Tour del Canigó
  • Llibret explicatiu de les etapes
  • Samarreta tècnica Tour del Canigó
  • Tubular de coll exclusiu
  • Track de GPS
  • Targeta de pas per a segellar als allotjaments
SENYALITZACIÓ DE LA RUTA

Tota la travessa està senyalitzada sobre el terreny. En les explicacions de cada etapa que us entreguem hi ha especificats els colors de la senyalització existent, que no són sempre els mateixos.

NO DISPOSO DE 4 DIES. LA TRAVESSA ES POT ESCURÇAR?

Si només teniu dos o tres dies també tenim alguna bona proposta per a oferir-vos. Demaneu-nos-les!

TINC MOLTS DIES PER A CAMINAR. HO PODEM ALLARGAR?

La travessa es pot fer en més dies, afegint variants. Escriu-nos i parlem de les diferents possibilitats.

Serveis complementaris

ASSEGURANÇA D’ACCIDENTS DE MUNTANYA
  • És obligatori tenir una assegurança contractada. Si ja ets federat, i la teva assegurança cobreix l’àrea per on es desenvolupa aquest itinerari, ja ho tens resolt. Així, caldrà que, al reservar, cliquis indicant que no necessites assegurança, sota la teva responsabilitat.
  • El preu de l’assegurança que t’oferim és de 3,00 €/dia, i cobreix el rescat i trasllat en cas d’accident, assistència sanitària durant un any, així com altres possibles despeses.
TRANSPORT D’EQUIPATGES

Aquesta travessa no permet el transport d’equipatges perquè la majoria d’allotjaments queden molt lluny de qualsevol accés amb cotxe. 

PREFEREIXES CAMINAR AMB UN GUIA DE MUNTANYA?
  • Si per al teu grup vols els serveis d’un guia de muntanya, que us aporti seguretat i coneixements, només ens l’has de demanar.
  • Si et vols unir a un grup obert guiat i conèixer gent nova amb un guia titulat, demana’ns les dates organitzades i t’hi farem un lloc.

Tipologies d’excursionistes

CAMINAR AMB NENS

La canalla tenen preus més econòmics. Fes-nos la consulta i et farem un pressupost.

TRAIL RUNNERS

Si vols fer la travessa corrent, en poques etapes o fins i tot sense pernoctar, inscriu-te! També podràs fitxar la targeta de pas als diferents punts de pas, i ens podràs fer arribar el teu track a l’acabar. Formaràs part de la classificació anual dels corredors d’aquesta travessa, i el més ràpid de l’any tindrà premi!

PREUS PER A GRUPS

Els grups de deu o més persones tenen un descompte del 5 % per participant.

HAS FET ALGUNA ALTRA DE LES RUTES A PAS D’ISARD?

Tens un 5 % de descompte a la reserva si ja has fet la travessa dels Refugis del TorbCarlit 50 Estanys o la Del Pirineu al Mar.

EXCURSIONISME AMB GOSSOS

Cal saber que la normativa del Grand Site del Canigó obliga a dur el gos lligat durant tota la travessa i, a la segona etapa, es creua durant una hora la Reserva Natural de Prats de Molló on es prohibeix l’entrada de gossos.

Informació de servei

COM ARRIBAR EN COTXE AL PUNT D’INICI?

Es recomana començar a Vetera perquè és l’únic refugi on s’arriba en cotxe, i per carretera asfaltada, passant pels pobles d’Arles i Cortsaví, al Vallespir (Catalunya Nord).

COM ARRIBAR EN TRANSPORT PÚBLIC AL PUNT D’INICI?

Un autobús transfronterer uneix Camprodon (El Ripollès) amb Prats de Molló, des d’on caldria anar en taxi fins a La Llau (10 km) i després pujar a peu a Sant Guillem (1 h 15 min). L’altra opció és prendre un autobús des de Perpinyà a Arles, i des d’allà un taxi fins a Vetera (20 km).

INFORMACIÓ METEOROLÒGICA