Carlit 50 Estanys

De llac en llac pels cims més alts del Pirineu Oriental

Els estanys són l’alegria dels paisatges de muntanya, i en aquesta travessa els gaudirem de valent!

Tenim per davant més d’una cinquantena de llacs distribuïts en cinc etapes d’alta muntanya a la zona del Carlit, el Puig Peric i La Bullosa. Aquesta ruta circular de senderisme està pensada per a conèixer a fons tot aquest atractiu sector de Pirineu, sense dificultats tècniques, amb uns paisatges espectaculars, i coronant el cim més alt del Pirineu Oriental: el Carlit (2.921 m). Les etapes transcorren entre Reserves de Fauna, Parcs Naturals i paratges amb diversos graus de protecció mediambiental, pel seu alt valor ecològic en la flora, la fauna i els paisatges.

Distància

71,51 Km

Temps estimat

5 Jornades

Altitud mínima

1.905 metres

Altitud màxima

2.921 metres

Desnivell + acumulat

4.100 metres

Desnivell - acumulat

4.100 metres

Les etapes

Recorregut i perfil

La travessa, de 71 km repartits en cinc jornades, uneix més de cinquanta estanys d’alta muntanya i permet pujar els cims més emblemàtics d’aquest sector tan espectacular de Pirineu Oriental. A nivell geogràfic serem a cavall dels departaments francesos dels Pirineus Orientals i el Migdia-Pirineus, o el que és el mateix, a cavall dels Països Catalans i Occitània, tot transitant pels passos que els uneixen.

1. La Bullosa 2. Camporells 3. En Beis 4. Vésines 5. Portella de la Grava 6. Puig Carlit

Funcionament

Carlit 50 Estanys és una travessa autoguiada, que tothom pot fer pel seu compte, en la que et facilitem la reserva als allotjaments i tota la informació i serveis necessaris per a caminar amb seguretat i comoditat. En aquest apartat te’n resolem tots els dubtes.

Allotjaments

Els allotjaments al llarg de la travessa són refugis de muntanya i un alberg. Si abans o després de caminar voleu descansar en un poblet, us podeu allotjar en establiments del tipus gîte d’étape o hostals.

Entorn natural

L’itinerari del Carlit 50 Estanys recorre una zona d’alta muntanya homogènia a nivell orogràfic i paisatgístic, però força diversa a nivell geogràfic, administratiu, i històric. Travessa gran quantitat de paratges d’interès natural, protegits pel seu alt valor mediambiental, la rica biodiversitat que acullen, i l’alt interès paisatgístic que l’ha fet una de les zones més visitades del Pirineu Oriental. Coneguem aquests paratges amb una mica més de profunditat.

Marc històric i cultural

Durant la travessa serem a cavall dels departaments francesos dels Pirineus Orientals i el Migdia-Pirineus, o el que és el mateix, a cavall dels Països Catalans i Occitània, entre les comarques de l’Alta Cerdanya, el Capcir (Catalunya Nord) i l’Alt Arièja (Occitània). Tot i ser una zona històrica de transició lingüística, on les llengües catalana i occitana tenien tants trets en comú que es confonien, ja s’entreveuen les diferències etimològiques tot analitzant-ne la toponímia.

Paquet de Benvinguda

10 dies abans de començar, enviarem a l’adreça del responsable del grup els paquets de benvinguda, que inclouen:
  • Mapa topogràfic 1:50.000 de l’IGN francès
  • Llibre de ruta detallat en format digital
  • Samarreta tècnica exclusiva Carlit 50 Estanys
  • Cinta de cap Carlit 50 Estanys
  • Targeta de pas per a segellar als allotjaments
  • Track de GPS
  • Altres petits obsequis